Cilt Bakımı

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Bu yazımızda Kakao Yağının Cilde Faydaları konusunu detayları ile ele alacağız.Bu sayede alternatif ve etkili bir cilt bakımı yapabilirsiniz. Kakao sıklıkla tatlılarda kullanılmasının yanı sıra cilt bakımı ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Kakao yağı, kakao ağacının çekirdeklerinden elde edilmektedir. Cilt bakımı ve saç bakımında kullanılması ve faydaları saymakla bitmemektedir.

Eğer sizlerde ferah, ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız kakao yağını derhal deneyin.

Kakao Yağı Nasıl Üretilir?

Kakao yağı, nefes sarı rengi ve saf yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının sonrasında fermente edilmesi ile üretilir. Oda ısısında gerektiğince katı bir halde bulunmaktadır. 345 dereceden sonra erimeye başlayan bir yapıya sahip olmaktadır. Kullanılmadan evvelce benmari usulü eritilerek kullanılabilmektedir. Raf ömrü gerektiğince uzundur. Bu sebep ile kozmetik ürünleri arasında yer alabilir. Cilt bronzlaştırıcı özelliği ile tanınan kakao yağı, bilhassa yaz aylarında tatil gerçeklştirmeyi sevenlerin elinden düşmemektedir. Cilde natural bir bronzluk görüntüsü sağlamaktadır. Doğal yollar ile bronzlaşmak istiyorsanız kakao yağı kesinlikle kullanabileceğiniz bir yağ olmaktadır.

Kakao Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kakao Yağının Cilde Faydaları saymakla bitecek kadar kolay değildir. Farklı şekillerde ve değişik kullanımları ile cildinizi en iyi şekilde beslemektedir. İçerindeki E vitamini yardımıyla cilde sağlık kazandırır ve cildinizi en iyi ve en kaliteli şekilde besler. Cilde natural bir parlaklık ve bununla birlikte natural bir esneklik sağlar.

Kısacası cildinizi yeniler, derinizin yeni baştan üretilmesini sağlar. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kakao yağı, serbest radikaller ile en iyi şekilde savaşmaktadır. Hem de yaşlanma belirtilerini daha da azaltır. Artık kırışıklıklarınız eskisi kadar görünür olmaz. Cildinizin nemli ve her daim yumUşak kalmasına yardımcı olur. Normal, günlük hayatta kullandığınız nemlendiricilerden ziyade daha güzel ve yumUşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Hem de yalnızca yüzünüze değil bütün bedeninize kakao yağı kullanabilirsiniz.

Çok titiz ve kuru bir cilde sahipseniz tam size göre bir yağ olmaktadır. Epilasyon işleminden sonra meydana gelen kızarıklık ve pürüzleri engeller. Jilet, ağda, epilasyon ne kullandığınız mühim olmadan işlemden sonra kakao yağını program yaptığınız yerlere uygularsanız hem tahrişi azaltmış olur hem de pürüzleri en alt düzeye indirmiş olursunuz. Bunların yanısıra güneş yanığı içersinde birebir kullanılabilecek bir yağ olmaktadır.

Eğer sizlerde cildi hassas olanlar ve hızlı tahriş olanlardansanız kesinlikle kakao yağı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Cildinizde meydana gelen küçük ya da büyük ne derece de bir yara var ise kakao yağı kullanarak yaralarınızı küçültebilir ya da tamamiyle yaralarınızı yok edebilirsiniz. Yaralar üzerindeki kaşıntıyı azaltır. Egzama ve deri iltihabı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Eğer sizlerin de saçlarında ya da bedenin da egzama rahatsızlığınız varsa kakao yağı en büyük tavsiyemiz olmaktadır. Vücutta meydana gelen natural çatlakların giderilmesine sebep olmaktadır. Bunun yanısıra dudak çatlaklarının oluşmasını engellemek ya da çatlakları gidermek adına da kullanılabilir.

KadınaHas

KadınaHas - Kadın ve Yaşam Platformu ile Sizlere Kadın ve Aile Dünyasından Güncel, Faydalı ve Yararlı Bilgiler Sunuyoruz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı